Sant Antoni Abat

Fiestas Patronales
17 de Enero

Sant Antoni és el patró dels animals que conviuen amb l’home, i també dels pagesos i traginers. A Sant Feliu existeix documentació que data de la celebració d’aquesta festa des del 1728. La Festa Major d’hivern és a Sant Feliu el 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat.

La jornada comença de matinada, amb les torrades amb all i arengades, tot amanit amb vi, a la plaça. A les 11 del matí, les autoritats es dirigeixen cap a l’església, on s’hi celebra una missa solemne i, posteriorment, es realitza la benedicció dels animals, carruatges i cavalleries a la plaça del poble.

Veure la cavalcada dels Tres Tombs és tot un espectacle ja que els carruatges competeixen entre ells per veure quin és el més ben engalanat i el més original. La cavalcada transcorre en forma de cercavila fins a les cases dels dos administradors de la festa, els quals conviden a tothom a coca, figues i vi bo.

Els actes matinals acaben amb la tradicional Dansa de Sant Antoni. La música d’aquest ball ha estat arranjada pel mestre santfeliuenc, Isidre Corderas. A la tarda s’organitza un concurs infantil de dibuix. La festa Major d’hivern s’acaba amb un ball de gala, al Centre Cívic “La Fonteta”.

Página web »

Programa

Actes Tradicionals

DIUMENGE, dia 17 a 2/4 de 7 del matí, ENLAIRAMENT DE COETS PER ENCETAR LA FESTA. A la plaça, la típica torrada del traginer amb all i barreja.

A les 9 del matí, S’APAGA EL FOC.

A 2/4 de 12 del migdia, CONCENTRACIÓ DE CAVALLERIES, MAQUINÀRIA I CARROS, DAVANT DE CA L’ULLAR. Després de la benedicció, es faran els TRES TOMBS. Seguidament, la visita a casa dels administradors: Família Serrats-Carner (Can Guerri) i Anna Segalés Torras (Can Pere Sastre), els quals obsequiaran amb coca, figues i vi bo.

A les 2 de la tarda, a la plaça, BALLADA DE LA DANSA, interpretada per la COBLA-ORQUESTRA COSTA BRAVA.

De les 5 a les 7 de la tarda, al Centre Cívic, CONCURS INFANTIL DE DIBUIX I PINTURA.

A les 8 del vespre, al Centre Cívic, SELECTE CONCERT, i tot seguit GRAN BALL DE GALA, amb l’ORQUESTRA COSTA BRAVA.


Actes Religiosos

DISSABTE, dia 16 A les 7 de la tarda, REPIC DE CAMPANES

DIUMENGE, dia 17 A 2/4 d’11 del matí, davant la Casa de la Vila, formarem comitiva les autoritats, els administradors, agremiats i simpatitzants vers el Temple Parroquial.

A les 11 del matí, CELEBRACIÓ SOLEMNE DE L’EUCARISTIA. Cant dels Goigs.

A les 12 del migdia, a la plaça, (després de l’Eucaristia) BENEDICCIÓ DE CAVALLERIES, MAQUINÀRIA AGRÍCOLA I ALTRES ANIMALS

DISSABTE, dia 23 A les 8 del vespre, al Temple Parroquial, MISSA DE DIFUNTS en record de tots els agremiats que durant l’any ens han deixat.


Pincha aquí para descargar el programa


Fiesta introducida por:
Ayuntamiento

Comentarios sobre esta fiesta:
 

AVISO IMPORTANTE
La información de esta página es orientativa ya que nos es imposible contrastar los datos de todas las fiestas que recibimos. En caso de querer asistir a alguna fiesta recomendamos confirmar las fechas en la página web del ayuntamiento.
Inicio | Fiestas por fecha| Fiestas por población| Zona de Ayuntamientos| Zona de Negocios| Contacto | Aviso legal
© 2014 Portal Fiestas