Fira Artés

Fiestas Ferias
27 a 28 de Abril

La Fira d’Artés ja s’acosta i ho fa amb algunes novetats destacables. Probablement, la que tindrà més visibilitat serà l’organització de l’Espai Cal Sitjes, en el qual, en un mateix lloc s’hi podrà veure una exposició sectorial, la fira de la cervesa artesana i un punt de trobada per expositors i públic en general. L’exposició sectorial neix de la voluntat de crear un espai que permeti any rere any tenir un sector específic en un espai concret. La idea inicial és que aquest sector canviï cada any. El món de la mobilitat sostenible així com els sectors associatius i econòmics que es mouen al seu entorn seran els convidats en aquesta edició. Es crearà, per tant, un espai amb mostra de bicicletes, bicicletes elèctriques, de 2ª mà i altres elements de mobilitat com els segways. En aquest lloc, a més, el visitant també podrà provar alguns dels bòlits exposats en un circuit tancat. En definitiva serà un espai per veure, comprar, vendre, debatre i experimentar al voltant de la mobilitat sostenible. Un lloc que serà compartit per la fira de la cervesa artesanal, que repetirà presència, i per l’Escola Municipal de Música d’Artés, que dinamitzarà el recinte amb diferents actuacions musicals. A més, també s’espera que l’espai sigui un punt de trobada de tot els assistents a la fira, amb servei de menjar i la celebració d’actes com la Nit de l’Expositor.

Una altra de les novetats d’enguany serà el servei de wifi gratuït i de lliure accés, que es posarà a disposició de tots els expositors i del públic assistent en alguns punts de l’espai firal. La connectivitat, l’accessibilitat i la senyalització de les diferents zones de la Fira són aspectes que esperen millorar-se enguany.

Per altra banda, la col·laboració amb la Unió de Botiguers d’Artés també ha permès introduir com a novetat l’anomenat Espai "Illa lúdica de la Fira", que tindrà lloc el diumenge al matí, entre la carretera de Sallent, que es tallarà al trànsit, i la plaça de l’Església. En aquest sentit, s’ha organitzat un conjunt d’actes lúdics, com l’exhibició dels gimnasos de la vila, la presència d’algunes atraccions com els ecocavallets i els inflables, tallers de maquillatge infantil i una exhibició d’esgrima antiga, entre altres.

A part d’això, es donarà continuïtat i cabuda als actes que habitualment organitzen les entitats de la vila com la baixada d’andròmines, les mostres de cultura popular dels Picapolls, els bastoners, els grallers, la ballada de sardanes, la trobada de puntaires o el concurs de pintura ràpida, entre molts altres actes.

Per últim, se segueixen fomentant els espais tècnics i de debat que se celebren el divendres 1 d’abril, com la jornada agrària que enguany es centrarà en l’agricultura ecològica i en la presentació de les novetats de la DUN 2016 o la xerrada de la tarda que en aquesta edició anirà a càrrec del periodista esportiu de l’Ametlla de Merola, Arcadi Alibés.

Com es pot veure, es podrà gaudir d’un programa d’actes molt divers, amb algunes novetats remarcables i sense oblidar els espais tradicionals d’exposició de vehicles i maquinària agrària o la Fira d’Artesans del carrer Catalunya. La Fira d’Artés ha iniciat un procés de renovació que també pretén generar el debat i la reflexió oportuna a través de la Comissió de la Fira amb l’objectiu d’actualitzar el certamen i seguir introduint millores. És per aquest motiu que la participació de les persones i les entitats del poble és clau per tal que en els propers anys es pugui gaudir de la Fira més destacada de la Catalunya Central.

Página web »


Pincha aquí para descargar el programa


Fiesta introducida por:
Ayuntamiento

Comentarios sobre esta fiesta:
 

AVISO IMPORTANTE
La información de esta página es orientativa ya que nos es imposible contrastar los datos de todas las fiestas que recibimos. En caso de querer asistir a alguna fiesta recomendamos confirmar las fechas en la página web del ayuntamiento.
Inicio | Fiestas por fecha| Fiestas por población| Zona de Ayuntamientos| Zona de Negocios| Contacto | Aviso legal
© 2014 Portal Fiestas